Yaşam

Tadı damağınızda kalacak: Dereotlu böreğin tanımı, nasıl yapılır?

Dereotu böreği, börek tanımları arasında en çok sevilen ve tercih edilenlerden biridir. Dereotu böreğinin asıl lezzeti içindeki dereotundan geliyor. İstenirse peynir ilave edilerek tatlandırılabilir.

Dereotlu böreği tanımlamak için öncelikle fırın ısıtılır. Daha sonra un dışındaki tüm malzemeler bir kapta karıştırılır ve azar azar un ilave edilir. Ele yapışmayan bir hamur elde edildiğinde un ekleme işlemi sonlandırılır. Hamurdan ceviz büyüklüğünde dilimler alınarak fırın tepsisine dizilir. Üzerlerine yumurta sarısı sürülüp fırına verilir. Yaklaşık 25 dakika piştikten sonra fırından çıkarın.

İşte lezzetiyle pastanedekilere yakışmayacak enfes dereotlu börek tarifi…

DEROTİK EKMEK TARİFLERİ

HAZIRLAMA SÜRESİ: 15 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 25 DAKİKA

Dereotu böreği tanımına yönelik araçlar;

  • 1 su bardağı yoğurt (oda sıcaklığında),
  • 1 çay bardağı sıvı yağ,
  • 1 yumurta (oda sıcaklığında),
  • Yarım demet dereotu,
  • 1 çay kaşığı tuz,
  • 3 su bardağı un,
  • 1 paket kabartma tozu

Yukarıdaki için;

  • 1 yumurta sarısı

Dereotu böreği nasıl tanımlanır?

Aşama 1

Dereotlu böreği tanımlamak için öncelikle fırını 180 derecede ısıtmaya başlayın. Büyük bir fırın tepsisine pişirme kağıdını yerleştirin. Fırın ısınırken bir yoğurma kabına un hariç dereotu böreği tanımı için gerekli tüm malzemeleri ekleyip iyice karıştırın.

Adım 2

Karışımın içerisine unu azar azar ekleyerek homojen bir karışım elde edene kadar yoğurun. Ele yapışmayacak bir hamur elde ettiğinizde un eklemeyi bırakın. Hamuru iyice yoğurun ve tüm malzemelerin eşleştiğinden emin olun.

Aşama 3

Hazırladığınız dereotlu börek hamurundan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın. Yuvarlak kestiğiniz parçaları fırın tepsinize dizin ve üzerlerine yumurta sarısı sürüp fırına verin.

4. Adım

Dereotu hamur işlerini, üstleri altın rengi kahverengi olana kadar yaklaşık 25 dakika fırında pişirin. Pişen dereotlu börekleri fırından alıp soğumaya bırakın.

Afiyet olsun!

alpuhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu