Haber

Egeli gastronomi ekibi Azerbaycan’da Ege Mutfağını tanıttı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’ın öncülüğünde, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından dünyanın dört bir yanında kutlanan Türk Mutfağı Haftası kapsamında Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliğinde program düzenlendi. Program çerçevesinde Ege Üniversitesi gastronomi ekibi tarafından Ege mutfağının tanıtımı gerçekleştirildi.

Türkiye’nin Bakü Büyükelçiliği ve Bakü Yunus Emre Enstitüsünce düzenlenen programa Büyükelçi Cahit Bağcı, KKTC Bakü Temsilcisi Ufuk Turganer, diplomatik misyon temsilcileri, Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş, Azerbaycan’ın sanat ve medya sektörlerinden seçkin isimler katıldı.

İletişim Fakültesi ve Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri kapsamında, asırlık tariflerle hazırlanmış Ege mutfağının sevilen lezzetlerini tanıttık. Kullanılan tüm malzemeleri ülkemizden götürdük. Ege Üniversitesi İletişim Fakültesi ve Çeşme Turizm Fakültesi işbirliği ile Can Azerbaycan’da çok kıymetli bir gastrodiplomasi etkinliği düzenlemenin gururunu yaşıyoruz. Standımızda Türk gastronomisinde zengin içeriği ile dikkat çeken Ege Mutfağından birbirinden lezzetli tarifleri hem sergiledik hem de konuklara ikram ettik. Ekibimiz, tam akredite, öğrenci odaklı, araştırma üniversitemizi başarıyla temsil ederek, katılımcılara ülkemizin zengin yemek kültürünü tanıttılar.  Yaptıkları birbirinden leziz yemeklerle etkinliğe damgasını vurdular. Türk turizmine nitelikli katkı sunacağına inandığım bu önemli ve anlamlı organizasyonda görev alan İletişim Fakültemiz Öğretim Üyesi Prof. Dr. Aylin Göztaş hocamız başkanlığındaki ekibimizi tebrik ediyorum” dedi.

Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, Çeşme Turizm Fakültesi olarak başta İzmir olmak üzere Ege Bölgesi ve Türkiye’nin sahip olduğu turistik değerlerin yanı sıra gastronomik değerlerin de ön plana çıkarılması görünür ve bilinir olması için uluslararası arenada bilimsel tanıtım faaliyetlerine yoğun bir şekilde devam edeceklerini söyledi.

“Ege’nin zengin mutfağı görücüye çıktı”

Etkinlikte konuklara; tarhana çorbası, Ege ekmeği, Ege otlu borani, semizotu,  panço, yoğurtlu patlıcan, favadan oluşan mezeler, İzmir’in yöresel peynir ve zeytinleri ile Ege usulü zeytinyağlı baklalı enginar, kabak çiçeği dolması, yaprak sarma, asma yaprağı böreği, zeytin ezmesi, otlu börek, börülce salatası, zeytinyağlı biber dolması, taze fasulye, İzmir usulü bademli peynirli fırında kabak, mücver ve karides güveç, İzmir köfte, Çeşme usulü etki kabak dolması, etli arapsaçı ile çeşme limonlu kaymaklı enginar tatlısı, sakızlı muhallebi, incir uyutması tatlısı ve çeşme limonatası, somata ve sübye içeceklerinden oluşan Ege menüsü ikram edildi.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
bratca.com istanbul escort ajansı
istanbul eskort